piątek, 7 czerwca 2013

Ekspresy do kawy

Wybór pośród propozycyj spółki Lavazza jest bardzo ogromny. Wszyscy mogą wyselekcjonować coś dla siebie (ekspresy do kawy). Lekki aromat oraz wysoką jakość zapewnia kawa ziarnista. Wolno ją zaparzać w ekspresie ciśnieniowym. Kawa mielona będzie miała swój niesamowity smak bez znaczenia na sposób jej zaparzenia. Przyrządzanie każdej z kaw jest pozostawiane do wyboru smakoszom. Zaczątki Kawy Lavazza sięgają 1884 r., ponieważ w tymże czasie w Turynie pojawił się Luigi Lavazza. W początkowych czasach był on uczniem oraz handlarzem. Po paru latach zbierania doświadczenia, Lavazza zdecydował się na otwarcie delikatesów. Jegoż hasło życiowe nakazywało, aby być profesjonalistą w jednej dyscyplinie, która nas intryguje wmf. Wybrał naturalnie produkowanie kawy. Konieczne stało się jednak opracowanie czegoś innowacyjnego. Innowacyjność smaku kaw Lavazza powstaje wskutek zmieszania ziaren bogatych gatunków kaw. Dobrym projektem pokazało się również udoskonalenie opakowań które zezwalają na dłuższe magazynowanie kawy bez niebezpieczeństwa utraty jej jedynego w swoim rodzaju aromatu. Te wszelkie nowości spowodowały, iż kawa Lavazza stała się bardzo słynna we Włoszech, a później w innych krajach. Sporo osób nie wyobraża sobie dzisiaj dnia bez kawy Lavazza. Każdy etap produkowania kawy jest wyjątkowy i zobowiązuje do precyzyjnego przygotowania. Manualne zbiory ziaren kawowca sprawiają, iż wszelkie z nich jest wyjątkowe. Potem zaczyna się przesiewka maszynowa, a potem, dla pewności w dalszym ciągu surowa selekcja ręczna. Każde ziarno, które jest nie właściwe natychmiast jest wyrzucane. Zawodowe laboratorium, po zdjęciu skórek z ziaren, sprawdza ich jakość. Następnie wytypowane ziarna przechowywane są w pomieszczeniach fabrycznych, gdzie oczekują na kolejne etapy, a dokładnie obróbkę termiczną. Naturalnie na tym etapie powstaje wspaniały smak i aromat kaw Lavazza. W stosunku od tego jaki gatunek kawy ma być otrzymany to ogranicza się długość, temperaturę i czas jej prażenia. Potem zimne powietrze powoduje ochłodzenie kawy. Na ostatek kawa umieszczana jest w niewielkich, szczelnych opakowaniach. Ekspresy do kawy

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz